Taconisbosk

Net verstopt buiten Heerenveen ligt het Taconisbosk. Een mooi
authentiek bos met prachtige oude eiken, beuken en naaldbomen. Een leuke plek om vogels als de grote bonte specht, boomkruiper of de gekraagde roodstaart tegen te komen.

It Fryske Gea organiseert wandelingen door het bos waarbij een gids je
alles kan vertellen over het ontstaan van het bos en wat je hier zoal tegen kan komen. Ga naar www.itfryskegea.nl voor meer informatie.

Op bezoek bij
de boer

Deze koeien zouden zo uw buren kunnen zijn. Wanneer u naar het vakantiehuis toe rijdt komt u over het erf van boer Jelmer Bakker. Hij runt samen met zijn vrouw de boerderij. Zijn koeien en de koeien van de buurman Sietze Miltenburg kunt u nog wel eens tegenkomen in de weilanden rondom het vakantiehuis.

ijsstadion Thialf

Vanaf de herfstvakantie tot de voorjaarsvakantie kunt u schaatsen op het voortreffelijke ijs van Thialf.
Voor de openingstijden, ga naar www.thialf.nl

Thialf is bekend van langebaanschaatsen. De world cup, het NK en EK afstanden worden hier in de winterperiode gereden. Een gezellige en spannende evenement waar nog altijd records worden gereden.

 

Oranjewoud

Landgoederen midden in de bossen, met lange lanen, een museumpark en de Overtuin. Oranjewoud is een echt koninklijk bos!

Bron: Staatsbosbeheer.

 

 

 

 

 

De Friese meren

Tussen het IJsselmeer en het Lauwersmeer liggen tientallen grote en kleine meren genaamd: het Friese Merengebied. Tijdens de bouwvak wordt hier het Skûtsjesilen gehouden en op het Sneekermeer vind je elke zomer de Sneekweek.